פיסול סביבתי (פסל סביבתי)

מהו פיסול סביבתי ואיך פסלים סביבתיים תורמים לסביבה

ישנם שתי הגדרות לפיסול סביבתי. האחת היא פיסול למען הסביבה – כזה שבא לחנך לשימוש בחומרים מתכלים וכדומה. השני הוא צורת אמנות שנוצרה כדי ליצור אינטראקציה ולהעצים את הסביבה שבה הפסל נמצא. בדף זה אנחנו נתייחס להגדרה השניה.

בניגוד לפסלים קונבנציונליים יותר המוצגים במוזיאונים ובגלריות, פיסול בסביבה משתלב בצורה חלקה בסביבתו הטבעית, מקבל חיים משלו על ידי הפיכתו לחלק בלתי נפרד מהנוף, כגון פארק ציבורי, פינת רחוב או גן חיצוני. ישנו שימוש נכון במֶרחָב מבחינות שונות. לדוגמא תחנת אוטובוס יכולה בקלות להפוך לפסל סביבתי. בסופו של דבר, פיסול בסביבה שואף ליצור צורות אמנות מעוררות השראה, להעצים את היופי והאופי של העולם, לעודד אנשים לעמוד ביראת כבוד ולהרגיש סיפוק.

פסלי חוצות

איך פיסול סביבתי תורם לתושבים בעיר

פסלים הפכו ללא ספק להיבט חיוני של הסביבה העירונית במהלך השנים, ומספקים מגוון רחב של יתרונות תרבותיים ואמנותיים. יצירות אמנות אלה הן יותר מחפצי נוי פשוטים, מכיוון שהן ממלאות תפקיד חיוני בשיפור המשיכה האסתטית הכוללת של האזור שמסביבן. הם מספקים קישור משמעותי בין העבר, ההווה והעתיד, מספרים את סיפור ההיסטוריה של הקהילה ומעניקים את מורשתה לדורות הבאים. עם העיצובים האטרקטיביים והצורות הכובשות שלהם, הפסלים יוצרים תחושה של סקרנות ועניין, ומשמשים כמגנטים נלהבים למבקרים שרוצים לחקור ולגלות. אולי אפילו יותר משכנע הוא התפקיד שהם ממלאים בסיוע בניווט ואיתור דרכים, ומציע ציוני דרך וסמנים גיאוגרפיים שניתן לזהות אותם.

יתר על כן, פסלים יכולים לשמש מדיום להעברת מסרים חשובים, קידום פרשנות חברתית ויצירת מודעות לנושאים משמעותיים המשפיעים על החברה. הם גם משמשים מקור השראה ויצירתיות, מעודדים ביטוי אמנותי ופיתוח רעיונות חדשים. לסיכום, פסלים בסביבה העירונית תורמים לתוססת ולחיוניות של הקהילה, והופכים אותה למקום אטרקטיבי, אנרגטי ומרתק עבור תושבים ומבקרים כאחד.

מאירה לזניק פריימן ועיצוב המרחב העירוני

כל פסל סביבתי צריך תכנון, הכנה וביצוע אומנותי כדי להבטיח שהוא יקבל את הייחודיות שלו,יעמוד בתקני בטיחות ויוצב באישור מהנדס קונסטרוקציה ובטיחות.

לכך דואגת החברה של מאירה לזניק פריימן

מאירה לזניק פריימן מתמחה בניהול פרויקטים של פיסול סביבתי מאז שנת 1997. מאירה מנהלת את הפרוייקט של פסלי חוצות מהשלב של הגשת הרעיון , דרך פיקוח על תהליך הביצוע, השגת האישורים הרלוונטיים עד גמר ביצוע וההצבה בשטח.

בנוסף, להתמחותה של מאירה בהצבת פסלי חוצות במרחב הציבורי היא מכינה , לפי דרישה, תכנית אב רב שנתית הנותנת פתרונות יצירתיים איך לעצב מחדש את המרחב הציבורי. התוכנית כוללת רעיונות, הדמיות ספציפיות  ותמחור. כל זאת   במסגרת התקציב הניתן ע"י הרשות. .התוכנית מעצימה את הייחוד של המרחב הציבורי הספציפי  יוצרת"מתיחת פנים" אסתטית לעיר/ לישוב  יוצרת שינוי תדמיתי ושביעות רצון רבה בקרב התושבים . זאת תוך פרק זמן קצר והשקעה לא גדולה.

בחברה של מאירה לזניק פריימן לא מתפשרים על איכות הביצוע של פסלי החוצות וועושים הכל כדי להבטיח לכם את הפיסול הסביבתי ברמה הכי גבוהה .

בסופו של תהליך מוצב פסל חוצות/ אנדרטה/ מזרקה מסקרנים במיוחד ובתור שכאלה מוסיפים את השדרוג המתבקש לחזות המרחב הציבורי.

ערים בהם ניהלנו פרויקטים של פיסול סביבתי: נתניה, חדרה,בנימינה-גבעת עדה, כפר-סבא, שוהם, פתח תקווה, הוד השרון, אשדוד, אשקלון, באר-שבע, רמת ישי, יוקנעם, גן יבנה, גבעת שמואל ועוד

לקבלת מידע נוסף על פסלים סביבתיים התקשרו כעת או השאירו הודעתכם ונשוב אליכם בהקדם.

צפו בדוגמאות לפיסול סביבתי (פסלים סביבתיים) ברחבי הארץ

ישנם שתי הגדרות לפיסול סביבתי. האחת היא פיסול למען הסביבה – כזה שבא לחנך לשימוש בחומרים מתכלים וכדומה. השני הוא צורת אמנות שנוצרה כדי ליצור אינטראקציה ולהעצים את הסביבה שבה הפסל נמצא. בדף זה אנחנו נתייחס להגדרה השניה.

פיסול סביבתי, כלומר פסלים סביבתיים שואפים ליצור צורות אמנות שמעוררות השראה על הצופה, להעצים את היופי של הסביבה שבה מוצב הפסל, לעודד אנשים לעמוד ביראת כבוד ולהרגיש את כל מה שהפסל רוצה לשדר ולהעביר לצופה. במקרים רבים פסלים מסוג זה מוצבים בערים ובמועצות כפסלי כיכרות וכך נותנים אופי לעיר. ישנם דוגמאות בישראל לערים שרוצות להקנות לעיר נושא מסוים ובהם הפסלים שיוצבו בד"כ יהיו מוכוונים לאותו נושא:

דוגמאות:

  • פסלים מעולם הספורט בנתניה.
  • פסלים מעולם המוזיקה בראש העין.
  • פסלים מעולם המדע בחולון.
דילוג לתוכן